Een paginagrote Bitcoin-advertentie siert de voorpagina van een massief Hongkongse krant.

Zou het niet raar zijn als het eerste wat u in uw ochtendkrant zag een massief Bitcoin-logo was? Nou, dat is wat er gebeurde op 24 augustus, toen de lezers van de populaire Hong Kong krant de Apple Daily werden getrakteerd op een paginagrote advertentie die de toonaangevende cryptocurrency promoot.

Genesisblok: Bitcoin zal je nooit dumpen

We weten niet hoeveel ze hebben uitgegeven, maar op 24 augustus werd het overgrote deel van de voorpagina van de Apple Daily gecoverd in een advertentie over Bitcoin door Genesis Block, een over-the-counter crypto handelsdesk en evenementruimte. Genesis Block moet niet verward worden met Genesis, de digitale activa geldschieter en makelaar.

De slogan was „Bitcoin zal u niet in de steek laten,“ maar er stond tekst op de advertentie, geschreven in zowel Chinese karakters als Engelse letters, die zich verdiepten in de basis en het ethos van Bitcoin:

„Bitcoin is digitaal geld. Het wordt niet uitgegeven of gecontroleerd door een overheid of bedrijf. Niemand kan u tegenhouden om te handelen op het netwerk en het kan niet worden afgesloten. Bitcoin is beschikbaar voor iedereen, ongeacht nationaliteit, geslacht of geloofsovertuiging.“

Hoewel er geen melding werd gemaakt in de advertentie, zijn er naar verluidt personen geweest die probeerden hun kapitaal en rijkdom te expatriëren uit Hong Kong vanwege politieke onzekerheden.

Max Keiser en anderen in de ruimte beweren dat deze kapitaalvlucht waarschijnlijk in Bitcoin-aankopen tot stand komt, want als men eenmaal eigenaar is van Bitcoin Investor, is het technisch gezien aan geen enkel land of fiatsysteem gebonden.

Niet het enige crypto-bedrijf dat reclame maakt voor Bitcoin

Genesis Block is verre van het enige crypto-bedrijf dat in deze moeilijke tijden reclame maakt voor Bitcoin en aanverwante technologieën.

Digitaal vermogensbeheerder Grayscale Investments heeft eerder deze maand de onderstaande advertentie uitgezonden op CNBC, MSNBC, FOX en FOX Business. Grappig genoeg gebruikt de advertentie nooit de term ‚Bitcoin‘ (of ‚Ethereum‘ trouwens), maar het was naar verluidt wel succesvol.

Digital Currency Group Chief Executive Barry Silbert merkte later in de week op dat „Grayscale onze grootste fondsenwervingsweek ooit had … $217 miljoen geïnvesteerd in de Grayscale fondsen“.

Het bedrijf maakte voor het eerst een uitstapje naar nationale tv-reclames met zijn „Drop Gold“-campagne, die nogal wat opschudding veroorzaakte op Wall Street, waar Bitcoin nog niet wordt gezien als superieur aan het edelmetaal.

Kort nadat Grayscale’s advertentie live ging, kocht Mike Novogratz’s Galaxy Digital een paginagrote advertentie in de Financial Times. De advertentie vertelde haar lezers om „te investeren in Bitcoin“, en noemde het bedrijfsmiddel een „hedge onafhankelijk van de hegemonie“.