Bitcoin en aandelenmarkten zijn bang voor een gelijkspel, niet voor Trump

Een stijging van 1,2% in de S&P 500-index – nu meer dan $ 3.300 – begin dinsdag wijst op een overwinning van Biden. De vrees voor een krap, besluiteloos resultaat zou de markten echter in een neerwaartse spiraal kunnen brengen.

Hoewel Joe Biden er sterk uitziet om Donald Trump als president van de Verenigde Staten te vervangen, geven alle markten, inclusief Bitcoin, de voorkeur aan een duidelijke winnaar, veel meer dan aan een omstreden impasse.

Bitcoin en wereldwijde markten vrezen een dichtbij resultaat

Het is een week waarin traders verwachten dat Bitcoin in de pas loopt met de traditionele markeringen, aangezien beide kandidaten een vergelijkbaar lot vertegenwoordigen voor de toekomst van BTC.

De acht swingstaten in de VS – Florida, Pennsylvania, Ohio, Michigan, North Carolina, Arizona, Wisconsin en Iowa – behouden nog steeds de macht om de resultaten van beide partijen te beïnvloeden.

Onder hen is Florida de meest cruciale staat, die vandaag om 20.00 uur EST verschijnt. De andere sleutelstaten voor de Republikeinse partij zijn Wisconsin en Michigan, terwijl de overwinning van de Democraten in North Carolina en Georgia de sleutel zal zijn voor een overwinning van Biden.

Een goed stemresultaat zou het eindresultaat vertragen en een nieuwe wedstrijdronde tussen Biden en Trump in de senaat of via rechtszaken beginnen.

Verder kiest Amerika zijn president op basis van het resultaat van het kiescollege voor de hele staat in plaats van populaire stemmen. Dit is wat de overwinning van Trumps op Hilary Clinton in 2016 veilig stelde, ondanks het verlies van de meerderheid.

De verwachte tijd voor een eindresultaat is woensdag. Een nagenoeg overwinning of vertragingen als gevolg van rechtszaken kunnen het echter een week uitstellen, wat problematisch kan zijn voor de aandelenmarkten, aangezien de handelaar niet van onzekerheid houdt.

Crypto-marktsentimenten

Bitcoin boekte dinsdag een winst van 1% oplopend tot $ 13.700 toen het stemmen begon. Een negatief financieringspercentage voor eeuwigdurende bitcoin-swaps duidt echter op een licht bearish neiging onder futures-traders.

Bovendien vervalt aanstaande vrijdag ongeveer $ 370 miljoen aan Bitcoin-opties, wat duidt op een grote afdekking tegen verkiezingsresultaten.

Plaatsorders of verkoopopties die op 6 november afliepen, domineerden de huidige optiemarkt en gokten rond 2150 BTC, ter waarde van $ 29 miljoen, op een neerwaartse trend.